Alles voor Thuis - Logo wit

Alles Voor Thuis

Voor enkele bewoners van Zorg Als Thuis was de stap de drempel te hoog om naar een externe werkplek te gaan, met als gevolg dat de wereld van deze bewoners kleiner werd. Vanuit daar is het idee ontstaan om intern een laagdrempelige werkplek te creëren voor onze bewoners.

We richten ons op zinvolle dagbesteding en een veilige plek waar er creatief gedacht en gewerkt kan worden. Ons doel is dat de deelnemer intrinsiek gemotiveerd raakt en daarmee naast de vaste werkzaamheden ook eigen ideeën kan inbrengen en tot een project kan maken. We streven ernaar dat de deelnemer aan het einde van de dag voldaan naar huis gaat.

Alles voor Thuis

Het begin

In januari 2020 zijn we de dagbesteding in het Honigcomplex in Nijmegen gestart met 5 deelnemers. We begonnen daar met het repareren van fietsen, meubels opknappen en schilderen, een deelnemer had er haar studieplek om nagelstyliste te worden, een deelnemer was bezig met fotografie en een andere deelnemer wilde tattoos gaan ontwerpen en leerde tekenen.

 

De dagbesteding blijkt een groot succes te zijn en we moesten al snel op zoek gaan naar een vaste, eigen en laagdrempelige plek met meer ruimte.

 

Sinds januari 2021 hebben we de dagbesteding op de Metaalweg 31A in Weurt geopend en we hebben daar inmiddels een loods omgetoverd tot gezellige, ruime en lichte werkplek die uitnodigt om ‘iets te gaan maken’.

Wat doen wij

De werkzaamheden hebben zich inmiddels ook uitgebreid en er zijn al veel mooie projecten afgerond. Zo zijn we bezig met o.a. houtbewerking, (kunst)schilderen, computerreparatie, motortechniek, opleiding beveiliging, keramiek, antiek opknappen of ‘pimpen’, een website bouwen en tekenen. Er blijven steeds nieuwe ideeën bij komen en er werken nu 9 tot 12 deelnemers in onze dagbesteding.

Iedere deelnemer wordt steeds gemotiveerd om na te denken wat zijn/haar wensen of misschien wel dromen zijn. We spelen graag in op die wensen en dromen en proberen de omstandigheden dan in te richten om aan die wensen te kunnen gaan werken.

Naast de specifieke doelen zijn er ook altijd vaste (groeps-)werkzaamheden die op ieder moment uitgevoerd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld antieke kasten opknappen en schilderen of fietsen repareren. Iedere deelnemer krijgt een onkostenvergoeding als extra stimulans.

Openingstijden

De werktijden zijn van 9:30 uur tot 15:00 uur en iedere dag wordt er een gezonde lunch geserveerd. Er is een aantal deelnemers dat het leuk vindt om te koken, zij helpen dan ook graag mee met het bereiden van de lunch.